Het project "Meulewater"

naar startpagina

Foto: Google Earth

Klik op de foto

 

Het Meulewatercomplex bestaat uit 3 aparte gebouwen, gelegen in de Botestraat 16-34 te Wondelgem. Het omvat in totaal 71 appartementen en 4 handelszaken:
 

1. het gebouw aan de parking van het warenhuis Delhaize is verdeeld in 2 delen:

      - Meulewater heide: kant van de bloemenzaak "Marleentje" met 14 huurappartementen - ingang nr 34

      - Meulewater bos: boven de kledingzaak Magari, Kruidvat en Apotheek Coop) met 30 appartementen - ingangen nrs 16, 20, 22 en  26
 

2. de 2 gebouwen in het park:

      - Meulewater park I: (ingang nr 28) met 12 appartementen

      - Meulewater park II: (ingang nr 30) met 15 appartementen
 

3. de 4 handelszaken: bloemenzaak  "Marleentje" (nr 32), kledingzaak Magari (nr 24), Kruidvat (nr 18) en Apotheek Coop (nr 16/001)
 

Ook het kasteeltje Meulewater hof    ◄ Klik op de link!  maakt deel uit van het complex, maar is een volledig aparte entiteit. Op 13 juli wordt de villa te koop gesteld. ◄ Klik op de link!

Het voormalige Lusthof Meulewater dateert uit 1866. De term lusthof staat voor ‘een park met veel groen en kleur- en geurrijke bloemen- en waterpartijen’. Het leven in een lusthof was dan ook een privilege van de adel, de rijke burgerij en koningshuizen. Hier konden zij even ontsnappen aan de strenge hofetiquette of genoten ze van de rust in een groen idyllisch kader. 

Villa Meulewater of “Meulewater Hof” komt voor op de inventaris van Bouwkundig Erfgoed.  De architecten hielden in hun ontwerp dan ook rekening met het advies van Monumentenzorg. 

 

naar startpagina